Beste buurtjes

groep 3-5

In dit vrolijke, creatieve project gaan de leerlingen aan de slag met het verhaal van de Lijntjes. Een echtpaar dat graag alles houdt zoals het is. Tot de buurvrouw hen uitnodigt voor een buurtbarbecue. En zich niet zomaar laat afwimpelen...


Een verhaal over samen feestvieren, patronen en omgaan met elkaar.


Het project bestaat grotendeels uit filmpjes met theatrale scènes, waarin het verhaal door verschillende personages wordt ingeleid en uitgelegd. Tussen de scènes vind je korte opdrachten; drama, beeldend, schrijven en filosofie.

Waar en wanneer

  • Je kunt het project starten op een moment dat past binnen jouw lesprogramma. Het project is opgebouwd uit hoofdstukken. Je kunt na ieder hoofdstuk een pauze inlassen of meerdere hoofdstukken achter elkaar volgen. Of kies ervoor om iedere dag een hoofdstuk te doen.


  • Het fijne van onze projecten is dat het compleet geïntegreerd kan worden in jouw planning. Daarbij is er ook bijna geen voorbereiding nodig. Eenmaal in het project klik je eenvoudig door naar het volgende onderdeel. De uitvoering kost 90 tot 120 minuten.


  • Alle opdrachten kun je uitvoeren in de klas. ‘Beste buurtjes’ is geheel te volgen via het digibord.

Waar bestaat het project uit?

Kijkje in digitaal theaterproject Beste buurtjes

Online lesomgeving

Na aanmelding ontvang je van ons de inloggegevens voor de online lesomgeving. Op ons platform staat alles voor je klaar: video's, digibordslides, muziek en foto's.

Navigeren in de lesomgeving is ontzettend eenvoudig. En mocht je er even niet uitkomen... Neem een kijkje in de handleiding waarin iedere stap uitvoerig beschreven staat.

Postpakket

Naast toegang tot ons digitale platform, ontvang je ook een pakket per post. Vol materialen om het verhaal nog meer tot leven te brengen. In het 'Beste buurtjes'-pakket vind je bijvoorbeeld uitnodigingen voor een buurtbarbecue en een set om zelf met de leerlingen een feestslinger te maken.

Doordat de materialen te zien zijn in de bijbehorende video's, worden de leerlingen direct betrokken bij het verhaal en krijgen zij het gevoel hier invloed op uit te kunnen oefenen.

€ 67,-

Beste buurtjes

In het pakket zitten materialen voor 32 leerlingen.

De genoemde prijs is per groep. Wil je het project met meerdere groepen binnen jouw school uitvoeren? Via de bestellink kun je een aantrekkelijke korting ontvangen.

Wil je ook een feestje in je klas?