Video Aspect Ratio: 16:9

Direct uit te voeren

Onze projecten zijn compleet en laagdrempelig.

Perfect alternatief

Met onze projecten haal je een theatraal verhaal de klas in.

Aanvullende materialen

Naast het digitale lesmateriaal ontvang je ook een fysiek pakket.

Wij hebben gisteren het project afgerond en we hebben er heel veel plezier van gehad. Wat een mooi gemaakt project! De kinderen vonden het geweldig! Complimenten dus voor de makers!
Prof. Titus Brandsmaschool

Waarom een project van De Viskar?

Direct uit te voeren

We begrijpen dat het lastig is om ruimte voor cultuureducatie vrij te maken. Omdat het voorbereiding, tijd en energie kost. En je lesprogramma zit al zo vol!

Met onze theatrale projecten heb je direct alles in huis. Ieder project bestaat uit filmpjes met theatrale scènes, waarin het verhaal door verschillende personages wordt ingeleid en uitgelegd. Tussen de scènes vind je korte opdrachten; drama, beeldend, schrijven en filosofie. Het is geheel te volgen via het digibord.

Het online project is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Je kunt na ieder hoofdstuk een pauze inlassen of meerdere hoofdstukken achter elkaar volgen. Of kies ervoor om iedere dag een hoofdstuk te doen.

Alle vrijheid dus en tegelijkertijd een duidelijke structuur, waarin jij als leerkracht zonder veel voorbereiding aan de slag kunt!

Perfect alternatief

In deze gekke tijd is het soms lastig om voorstellingen in school of in het theater te spelen. Hoe fijn is het dat zij door middel van onze projecten toch in aanraking komen met cultuureducatie, zowel actief, receptief als reflectief.

Door de tot de verbeelding sprekende video's worden de leerlingen betrokken bij het verhaal en leven zij net zo mee met de personages als tijdens een live voorstelling. 

In de opdrachten wordt afwisselend solo, in groepjes en klassikaal gewerkt. Goed voor de samenwerking en het verstevigen van de groepssfeer dus.

Aanvullende materialen

Alles wat je voor onze projecten nodig hebt, ontvang je in een pakket op school. Gekke knutselmaterialen, fantasie prikkelende rekwisieten en vreemde kostuumstukken.

Doordat de materialen te zien zijn in de bijbehorende video's, worden de leerlingen direct betrokken bij het verhaal en krijgen zij het gevoel hier invloed op uit te kunnen oefenen.

Professionele kwaliteit

Net zoals bij onze theaterproducties streven wij ook in onze Viskar-projecten naar een hoge kwaliteit. Zowel in de video's als in het lesmateriaal er omheen.

Al het lesmateriaal is te vinden in een gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Na het inloggen kun je direct navigeren en wijst het systeem (en eventueel de beschikbare handleiding) je de weg. Heel gemakkelijk te gebruiken dus.

Dit zorgt er voor dat de leerlingen vol van het verhaal kunnen genieten. En dat jij als leerkracht de ruimte hebt om vol van je leerlingen te genieten.

De bedoeling was om vandaag een gedeelte te bekijken en morgen de rest. Iedereen vond het zo ontzettend leuk, dat we niet meer gestopt zijn en alles hebben gekeken en 'uitgevoerd'. De briefjes met 'Gezocht Monnamoer' hangen nu door de hele school en wat was iedereen ontzettend enthousiast. Bedankt voor deze leuke middag!
Prinses Marijkeschool uit Nijverdal